Sons

Què són els sons harmònics? Una sèrie de sons que sonen de manera simultània amb unes característiques de vibració i afinació específiques, que parteixen d’un so base o fonamental i a partir d’aquest van apareixent altres sons més aguts que guarden una relació de proporció amb els anteriors. És una característica que té a veure amb la física del so i un concepte basat en l’estudi dels intervals musicals i les lleis harmòniques del so i la seva organització matemàtica realitzat per Pitàgores a finals de segle VI a.C.

En aquest sentit, els sons harmònics detenen el diàleg intern de la nostra ment degut a que canvien l’estat de la nostra consciència baixant els cicles cerebrals a nivells de freqüència entre les ones alpha (7,5 a 14 Hz o cicles per segon) i les ones theta (4 a 7,5 Hz), aconseguint una profunda relaxació física i mental.

Imatge: Props Estudi de Ioga, Terrassa

El cant

pract-0290

La veu és l’instrument més poderós que tenim els éssers humans per desbloquejar i harmonitzar el nostre cos energètic, i és el que pot provocar un major impacte en el despertar de la consciència i en la nostra capacitat d’autosanació.

Gongs

El so del gong té un gran poder de neteja i transformació, ens allibera del torrent de pensaments de la nostra ment i provoca un estat modificat de la consciència de forma instantània. Enforteix el sistema nerviós, estimula el sistema glandular i provoca una profunda relaxació.

Bols tibetans

El so dels bols tibetans ens ajuda a establir una vibració saludable en el nostre organisme, desenvolupa la consciència i afavoreix els processos de meditació. Les oportunitats de desenvolupament són tan àmplies i variades com les ones que emet, i actua en cada persona i en cada ocasió de forma diferent.

Bols de quars

El so multidireccional i de llarga durada dels bols de quars s’expandeix a gran distància i les seves vibracions penetren profundament en tot el nostre ésser, activen les nostres cèl·lules i ens conviden a experimentar una serena i profunda meditació.

Tambor xamànic

El so del tambor és com el so del cor. El cop és dins nostre i portar-lo fora és exterioritzar la nostra connexió amb la terra. El tambor s’associa amb l’element terra. Un instrument poderós que ens obre a noves percepcions i ens convida a l’expansió i la transformació.

Carrillons Koshi i Zaphir

Instruments que s’usen com a suport de relaxació i meditació, amb diferents rangs tonals i una progressió harmònica que produeix un so acústic cristal·lí molt relaxant. També usats en l’harmonització d’espais i l’ambientació de sessions de teràpia i sanació.

Monocordi

Un instrument ressonant amb un espectre fascinant de tons, molt acollidor i amb una gran riquesa d’harmònics que permet sentir l’experiència del poder màgic i sanador del so, provocant una profunda relaxació.

Campanes tibetanes

Sons amb gran riquesa d’harmònics apropiats per balancejar les nostres energies femenina i masculina, el donar i el rebre, i els nostre hemisferis cerebrals. També per netejar àrees d’energies o influències negatives.

Cròtals o Tingshas

Amb un so clar, sostingut, pur i penetrant ajuden a la ment a netejar-se de pensaments. Ens convoquen, criden a la consciència, a la nostra atenció i al reconeixement i record del nostre ésser.

Diapasons

El so que emet un diapasó és pur, una mena d’ona ideal, sense harmònics. La seva aplicació es basa en el fenomen de la ressonància simpàtica i són capaços de resintonitzar la vibració natural del cos.

Shruti box

Instrument de vent originari de l’Índia que s’utilitza fonamentalment com a base d’acompanyament d’altres instruments o del cant.

Carrilló volador

A través del seu moviment giratori, cada to es relaciona amb els altres de manera simple i harmoniosa. Una agradable experiència del so esfèric i el seu saludable efecte d’harmonització interna.

Tambor oceànic

La particularitat d’aquest tambor és que al col·locar-lo en posició horitzontal i fer suaus moviments circulars reprodueix un so continu molt relaxant que simula l’onatge del mar.

“També hi ha un coneixement que no és ni imatge, ni forma, ni res que es pugui atrapar ni amb els nostres sentits ni amb el pensament. Una percepció d’un altre ordre, que demana situar-nos en el nostre nucli silenciós, més enllà d’idees, prejudicis, expectatives i temors. Allà on tot ha callat.”

Back To Top
Contacteu-nos a través de WhatsApp
Contacteu-nos a través de WhatsApp