Sons · Bols tibetans

Encara que molt sovint es diu que els bols tibetans es feien amb un aliatge de set metalls, hi ha molts dubtes al respecte ja que no hi ha referències en l’alquímia oriental sobre ús dels 7 metalls i la seva relació amb els 7 planetes (alquímia occidental). El que si està clar és que des de fa centenars d’anys la composició dels bols és de coure (en una proporció més elevada) i estany, aliatge conegut com a bronze.
La seva procedència és bàsicament de la zona del Himàlaia.

El seu so metàl·lic és fascinant, intrigant i alhora misteriós.

Si omplim un bol amb aigua i activem el seu so observem figures geomètriques en la superfície, i en augmentar la intensitat del so l’aigua arriba a saltar com si estigués en efervescència.

Això ens dóna una idea de l’efecte que produeixen aquests instruments en el cos, que com sabem està format en més d’un 70% per aigua. En aquest sentit el Dr. Jeffrey Thompson, director del Centre d’Investigacions Neuroacústicas a l’Institut de Ciències Humanes de Califòrnia, diu: “Atès que el so viatja cinc vegades millor per l’aigua que per l’aire, l’estimulació en el cos de la freqüència sonora és una forma molt eficaç d’estimulació corporal total, sobretot a nivell cel·lular. l’estímul directe del teixit cel·lular viu, utilitzant la vibració de la freqüència de so, ha mostrat un marcat metabolisme cel·lular, i amb això la possible mobilització d’una resposta cel·lular de curació “.

El so dels bols tibetans deté el diàleg intern, calma la ment i calma el cos.
 El seu so recàrrega el nostre sistema energètic, és útil per alleujar el patiment físic i emocional, per reduir l’ansietat, la depressió, la tristesa o la hiperactivitat, alleujar els mals de cap, musculars o d’esquena i regular la pressió arterial.

I això es basa en el principi de ressonància, la capacitat que té una freqüència per modificar a una altra, quan una vibració més intensa i harmònica contagia a una altra més feble, dissonant o no saludable.

Són també eficaços per millorar la concentració i la creativitat.

Els sons dels bols tibetans ens ajuden a establir una vibració saludable en el nostre organisme, desenvolupen la consciència i afavoreixen els processos de meditació. Les oportunitats de desenvolupament són tan àmplies i variades com les ones que emeten, i actuen en cada persona i en cada ocasió de forma diferent.

Són un mitjà meravellós per equilibrar els chakres i canviar la ment des d’un estat alterat d’ansietat i estrès cap a un estat de relaxació i serenitat.

Les seves vibracions ens conviden a entrar en el nostre espai de pau interior i a ressonar amb la nostra veritable consciència.

Back To Top
Contacteu-nos a través de WhatsApp
Contacteu-nos a través de WhatsApp