Sons · Gongs

El gong és un instrument arcaic procedent d’Àsia i utilitzat des de fa milers d’anys pels humans. Creats manualment mitjançant un procés que no ha variat gaire en els darrers 3.000 anys, els més habituals són de bronze (coure i estany) i alguns de ferro o alpaca.
Considerat un element sagrat, va ser utilitzat en diversos àmbits i principalment en rituals o cerimònies de caràcter transcendental, com ara naixements, morts i celebracions importants on l’ésser humà canviava d’un estat de vida a un altre.
El seu ús en sessions de teràpia individual o grupal és relativament recent. Van ser Richard Rudis o Don Conreaux, en base de les ensenyances de Dane Rudhyar i d’altres, els precursors dels banys de gong que són cada cop més habituals en l’actualitat.

El gong no requereix d’amplificació artificial i el seu so ens envolta amb harmònics poderosos que modifiquen la nostra vibració energètica i la del nostre entorn, i ens permeten accedir als nivells més profunds de la consciència.

Les seves diferents superfícies emeten sons particulars que es van sobreposant en capes, i que produeixen una multiplicitat de tons i sobretons que poden ser perpetuats segons el toc que se li vagi donant.

Els estudis més recents sobre el gong el consideren un element molt útil en el camp de la meditació ja que el seu so ens allibera del torrent de pensaments de la nostra ment provocant un estat modificat de la consciència de forma instantània.

El seu so enforteix el sistema nerviós, estimula el sistema glandular i provoca una profunda relaxació.

La seva gran ressonància produeix potents ones que travessen el nostre cos, sent un instrument amb un gran poder de neteja i transformació, neteja el nostre camí, allibera bloquejos, i redueix la tensió.

El seu so xamànic ens col·loca en el lloc adequat per a l’expansió i la transformació.

I no només el seu so és meravellós, sinó també el silenci que experimentem una vegada que el so s’ha diluït en l’aire i forma part de nosaltres.

Amb el gong, la ment no pot fer res més que rendir-se.

Extractes recopilats de Don Conreaux, mestre de mestres de gongs des de fa més de 40 anys:

“El gong, quan es toca correctament, genera un ampli espectre d’harmònics, el seu so incideix en els meridians d’energia del cos i els posa en equilibri, l’energia Kundalini que comença a la base de la columna s’allibera viatjant cap amunt al llarg de la columna vertebral.

El so del gong treu la ira i la negativitat a fora de nosaltres, com si fos una aspirador. El seu so provoca un canvi en un espai dins nostre on un pot reconnectar amb la seva capacitat de sentir-se bé i en pau.

La sanació amb gongs és una espiritualització i una il·luminació interior que expandeix realment l’ànima. I la raó per la qual ens porta pau i felicitat, és perquè tothom pot sentir que la seva pròpia compassió s’està nodrint.

Les dolències poden ser sanades perquè mitjançant el so la persona és portada cap a un espai de consciència on es produeix l’autosanació. És com una inspiració directa de l’univers.

I quan practiquem amb els gongs comencem amb sons suaus, que et van envoltant i creixent poc a poc, i van apareixent tons i sobre tons, i els sons es tornen més i més forts, fins a sentir com el rugit d’una gran cascada, que ens neteja, a nosaltres i el nostre voltant.

Moltes persones experimenten alguna cosa notable durant un bany meditatiu amb gongs, que pot variar des de sentir que els seus cossos tremolen (els meridians d’energia es compensen i equilibren), o veure sorprenents taques de color darrere dels seus ulls tancats, o records de vides passades amb tot detall, sensació d’elevar-se fora dels seus cossos, o simplement una sensació de pau i unió total.

Cal tractar el gong amb respecte i amb una certa reverència.

I per tocar-lo és recomanable que la columna estigui recta i estirada per tenir un canal de flux lliure per a l’energia Kundalini. També és molt important que no es toqui usant només els ulls i les orelles, la concentració ha d’estar en el tercer ull (al centre del front). Aquí és on el tocar intuïtiu passa a primer pla i es creen els sons únics necessaris per a una persona o per un grup de persones i en el moment precís.

No hi ha cap lògica quan es toca un gong, no es necessita cap planificació ni pensament, només una evocació, una intenció de gran compassió i el cor obert. No cal pensar, simplement observar, …i deixar que el gong ens toqui a nosaltres.

El so del gong és utilitzat per reequilibrar el cos físic, emocional i espiritual. És una excel·lent teràpia per a problemes relacionats amb l’estrès, la depressió, la fatiga, la ira i l’hostilitat, el sentiment de separació i solitud, i tot tipus de pors, juntament amb moltes altres alteracions de la salut relacionades amb la falta d’equilibri i harmonia en el cos.”

Back To Top
Contacteu-nos a través de WhatsApp
Contacteu-nos a través de WhatsApp