Sons · El cant

“Quan canto des del meu centre només hi ha el cantar i el que canta desapareix,
es converteix en un canal de l’ànima que flueix sense esforç.”

La veu és l’instrument més poderós que tenim els éssers humans per desbloquejar i harmonitzar el nostre cos energètic, i és el que pot provocar un major impacte en el despertar de la consciència i en la nostra capacitat d’autosanació.

Una eina potent que s’ha usat en totes les cultures ancestrals on monjos i xamans feien servir un llenguatge de sons i càntics per elevar l’esperit i aconseguir la comunió amb intel·ligències superiors, i que segueix usant-se per acompanyar les persones en els seus processos de sanació i creixement, en rituals, meditacions i el desenvolupament de la consciència espiritual.

La veu i els seus harmònics tenen la capacitat de modificar les ones cerebrals, baixar la seva freqüència, i portar-nos a un estat de gran calma i relaxació, a més, alleugen l’estrès, dissolen bloquejos, equilibren els dos hemisferis cerebrals i creen un sentiment de lleugeresa i benestar restablint la nostra vitalitat natural. El so de la veu humana pot ser molt subtil i alhora molt poderós, les seves ones vibratòries penetren profundament en cada cèl·lula del nostre cos i provoquen la seva harmonització.

La sanació amb la veu pot tenir els seus orígens en els mantres meditatius i sagrats de cultures mil·lenàries com les de l’Índia o el Tibet, i en els rituals i tradicions de cant i vocalització xamàniques de moltes cultures indígenes com la de Sibèria, la nativa americana, la de la regió amazònica, diverses tradicions xamanístiques africanes o les aborígens d’Austràlia, però hi ha actualment nombrosos exemples de sanació amb la veu humana, des d’observacions estrictament científiques (com els treballs de Fabien Maman) fins a altres no menys vàlides de molts altres professionals.

Dins les diverses possibilitats terapèutiques amb el treball vocal hi ha una modalitat de cant molt antiga que inclou els harmònics de la veu i que té el potencial de portar a la ment a estats de relaxació profunda, produir canvis positius en els camps energètics i facilitar processos de transformació i sanació.

Aquesta forma de cantar té diversos noms: el cant d’harmònics, el cant difònic, khöömei, o en anglès “Overtone singing” o “throat singing” (cant de sobretons o cant de gola).

Consisteix en crear dues o més notes simultàniament amb la veu: una nota fonamental bàsica, i alhora, un o més sons superiors amb tons diferents i amb una relació entre notes coherent i harmònica, i en unes proporcions matemàtiques exactes, les mateixes relacions que es repeteixen en tota la natura, des de l’estructura de l’àtom, les plantes i el cos humà, fins a les òrbites dels planetes…

Encara que hi ha diferents estils, els cants d’harmònics tradicionals els que més es coneixen són els del poble Tuva i altres de la zona de Mongòlia.

En qualsevol cas, la veu humana és l’instrument vibracional més potent que existeix perquè és l’únic que pot estar directa i íntimament connectat amb la nostra essència, amb l’ésser, amb l’amor.
Quan el cant neix en l’ànima, es creen de forma intuïtiva les freqüències apropiades i s’ofereix la possibilitat de reconèixer i connectar amb un profund vincle autosanador.

“La teva ànima té la seva pròpia melodia única, és una medicina sonora que et connecta amb un poder meravellós dins teu. Una vegada que es toca aquest poder, la vida mai torna a ser la mateixa. No has de ser músic ni cantant per accedir al poder transformador, la bellesa i saviesa del cant de la teva ànima.
 La veu pura és tan natural com la teva respiració i és per a tots. És el camí per despertar totes les energies de l’Amor.”
Chloe Goodchild

Back To Top
Contacteu-nos a través de WhatsApp
Contacteu-nos a través de WhatsApp